26 aprilie 2012

Fimo si Mainile Curate

Cu fiecare ocazie/atelier insist pe importanta mainilor curate atunci cand modelati cu pasta polimerica. Cea mai mica scama de pe bluza sau pantaloni (in special la haine inchise la culoare) se va prinde pe polimer si va arata urat (murdar). De aceea recomand ca inainte de a va apuca de modelat sa va spalati bine pe maini (cu apa calda si sapun).
Strat fin de polimer negru
 Atunci cand framantati direct in palme polimerul si nu folositi manusi chirurgicale, este posibil sa aveti senzatia de uscaciune a mainilor, iar asta se intampla pentru ca el absoarbe umezeala din piele. Puteti folosi un strop de crema de maini. Atentie: cremele prea grase pot afecta textura polimerului: o fac moale si lipicioasa - ca o guma de mestecat. Experimentati...si va prindeti voi care e buna si cata trebuie pusa :)

Brosa: Domnisoara Silvia
Asa cum este important ca atunci cand va apucati de lucru sa aveti mainile curate, tot asa este important ca atunci cand schimbati culorile sa curatati mainile! Pe degete va ramane intotdeauna un strat fin de polimer! De exemplu atunci cand am modelat-o pe domnisoara Silvia (oita de mai sus), daca nu as fi curatat mainile intre plastelina neagra si cea crem...fata figurinei ar fi fost murdarita (ar fi aratat ca un miner).


Cum imi curat eu mainile de pasta polimerica:
Imi pun in palme sanitizer (sapun gel ce nu necesita clatire). Am folosit mai multe branduri si toate au fost ok. Sanitizer'ul dizolva foarte bine polimerul! Imi frec bine, bine mainile si insist in palme si pe buricele degetelor (sunt zonele mele heavy-duty). Apoi ma spal pe maini cu apa rece si sapun. Apa rece intareste polimerul ramas, iar daca frecati mainile, polimerul se va indeparta sub forma de firmituri. Daca am folosi apa calda in aceasta etapa, polimerul se inmoaie si se intinde...dar nu se duce! La final ma sterg pe maini cu un prosop aspru. In acest moment aveti mainile reci...iar daca va intoarceti la texturizat polimer...veti avea o problema: nu se inmoaie! De aceea dupa ce ati sters mainile cu prosopul aspru (si ati indepartat orice posibila pelicula de polimer) bagati mainile in apa calda - ca sa le incalziti. Abia acum sunteti gata din nou de lucru!

Spor la meshterit si ne vedem sambata aceasta la Atelierul de Modelat Cirese de Mai!

2 comentarii:

  1. Se mai poate folosi un scrub natural: o lingurita de ulei de masline, o lingura de miere si 2-3 de zahar pana ajunge o pasta densa. Se spala mainile cu el dupa fiecare utilizare a lutului polimeric pentru a scapa de pelicula subtire formata pe piele dar si pentru a hidrata mainile pentru ca se usuca repede

    RăspundețiȘtergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...