27 aprilie 2012

Transferul de Imagine

Dupa (prea) multe incercari nereusite de a face transfer de imagine cu Fimo lichid... grrrr... am descoperit solutia in Mediumul de Transfer de la Lefranc & Bourgeois pentru transfer de imagine de pe hartie!


Pelicula cu imaginea transferata
 Este absolut fenomental (chiar daca iti ia cateva ore sa faci transferul)!


Mediumul are o consistenta albicioasa si lichida (parca e lapte) si un miros aparte - dar nu atat de intepator si iritant ca cel de Fimo lichid! Se aplica cu o pensula, in straturi. Daca primul strat il aplici prin pensulare orizontala (de la stanga spre dreapta), se lasa 20minute la uscat, al doilea strat se aplica prin pensulare verticala (de sus in jos). Se aplica vreo 4straturi (cu cate 20minute timp de uscare intre ele), iar apoi se lasa la uscat cateva ore bune. Se creeaza o pelicula cauciucata si putin elastica. Hartia se indeparteaza prin umezire si frecare cu degetul - se fac "firmituri", dar ramne imaginea pe pelicula cauciucata. Aceasta pelicula se aplica apoi cu adeziv de decupaj pe orice suprafata si se decoreaza astfel bijuterii, rame, cutii etc.

Interesant nu?!
Sunt curioasa si de alte mediumuri de transfer, imi recomandati ceva?

Pe o sticluta de 75ml am dat aproape 30lei. Mediumul fiind foarte lichid, chiar daca aplic 4straturi, se consuma foarte putin! Cred ca sticluta asta ma tine 2ani :)))

3 comentarii:

  1. Lucrurii frumoase si muncite cu talent , felicitari. Am si eu o intrebare .. mediumul de transfer Transcril poate fi aplicat pe portelan ? Daca da exista adezivi care sa permita arderea la cuptor ? .. multumesc foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate aplica Transcril cu adeziv de decupaj pe suport ceramicaq care sa fie arsa la cuptor ? daca da ce fel de adeziv ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest medium de transfer nu cred ca suporta arderea! Se face ca o pelicula elastica - de silicon/plastic - fapt pt care tind sa cred ca se topeste la temperaturi inalte! Ca alternativa, va recomand sa incercati gelul de transfer de la Stamperia - face transferul de imagine semnificativ mai repede si cred ca se poate arde fara a altera calitatea imaginii.

      Ștergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...