16 mai 2012

Camelia - floarea

V-ati gandit vreodata cat de pretioasa si delicata ar fi o petrecere de botez cu tema camelia ?

Bentita de bebe cu floare de camelie roz diafan. Marturii brose din camelii facute de mana din voal, tul, organza si perlute, prinse de un saculet de bombonele albe. Decor alb/ivory si aranjamente florale roz. Adorabil!

In poza alaturata puteti vedea cameliile facute de mine. Am experimentat 2 modele:
  • Sus: camelii din voal + tul + organza. Diametrul florii este de aproximativ 7cm si cantareste  2grame (fara albinuta)
  • Jos: camelii din organza + tul . Sunt o varianta mai pufoasa ;) cu diametrul de aproximativ 11cm (am luat in calcul si frunzele) si cantareste 3 grame.

Bebelusa din imagine am gasit-o aici.


Camelia este o floare cu aspect de bujor-trandafir si este originara din Asia de Sud-Est, China si Japonia. Exista aproape 120 de specii, iar cateva dintre ele sunt enumerate pe wikipedia

Una din legende spune ca traia o data  ca niciodata o fiica de imparat deosebit de frumoasa, dar deosebit de singura, pe nume Camelia. Pentru a-si umple timpul, aceasta isi petrecea majoritatea timpului vorbind cu florile si invatase limbajul acestora.

In imparatia peste care domnea tatal fetei traia un balaur care obisnuia sa manance toate fetele in varsta de 14 ani. Cu cat se apropia mai mult fata de varsta de 14 ani, cu atat era mai bine pazita si cu atat erau parintii ei mai ingrijorati. Cu toate ca o pazeau cei mai iscusiti ostasi, la ora 12 noaptea cand fata implinea 14 ani, balaurul reuseste sa intre in castel, in turnul unde fusese inchisa fata si sa o rapeasca, urmand sa o duca departe si sa o manance. In drum spre locul unde locuia balaurul, Camelia implora florile de pe pajistile inflorite peste care trece sa o transforme intr-o floare si sa o salveze. Florile ii asculta voia si o transforma intr-o floare roz deosebit de fina, pe care balaurul o scapa din gheare si care cum atinge solul prinde radacini si da nastere la noi flori de cele mai variate culori si forme. Aceasta floare urma sa se numeasca Camelia. 

In limbajul florilor Camelia simbolizeaza admiratie, perfectiune, noroc. Numele de Camelia vine din latina insemnand enorias. Prin prisma etimologiei si a legendei florii, o persoana cu numele de Camelia este independenta, puternica, norocoasa si de obicei reuseste in tot ceea ce isi propune. Numele de Camelia sugereaza ambitie si perseverenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...