30 noiembrie 2012

Tutorial Om de Zapada

Zilele astea m-am gandit ca sarbatorile de iarna inseamna bucuria de a fi impreuna cu cei dragi, frigutz de decembrie, brad, portocale, ornamente, cadouri primite si...mai ales cadouri daruite. De aceea va propun un tutorial in care va invat cum se face un om de zapada din pasta polimerica (Fimo sau Cernit).


Fie ca doriti sa realizati cu manutele voastre un ornament de iarna, fie ca doriti sa aveti un timp magic cu copiii vostri, va garantez ca activitatea este usoara si va va bucura. 

Materiale necesare:
  • hartie de copt: pe ea veti lucra plastelina
  • plastelina magica (pasta polimerica): din gama Cernit am folosit: verde deschis, rosu deschis, alb opac, negru. Gasiti de cumparat si online (click)
  • cutter in forma de om de zapada - gasiti in seturi de prajituri sau special pt polimer (cautati in magazinele de hobby)
  • roller acrilic - "sucitoare" pt pasta polimerica, daca nu aveti, puteti folosi o carioca groasa
  • fard de obraz/pleoape roz + un betigas de urechi
  • ac de brosa
  • ac cu gamalie sau o margica mica, rotunda
  • lac pentru pasta polimerica - info despre acest lac gasiti aici (click)
In imagini veti vedea ca port manusi chirurgicale. Nu este obligatoriu sa le purtati; pasta polimerica nu este alergena/toxica. Eu am optat pentru ele deoarece, lucrand foarte mult cu pasta polimerica si implicit spalandu-ma des pe maini, mi se usuca ingrozitor de tare (mai e si frigul de afara ce imi accentueaza uscaciunea... )
 

Pas 1: pregatiti materialele necesare si fiti atenti sa aveti mainile curate! Lucrand cu polimer alb, orice scama se va prinde si vedea pe el. Va recomand chiar sa purtati haine deschise la culoare atunci cand meshteriti. Despre cum se curata mainile de polimer puteti citi aici (click)
Pas 2: Framantati in palme o bucata de polimer alb. Apoi intindeti cu rollerul/carioca o patura de aprox. 3-4mm grosime. (Pas.3+4) Este important ca figurina sa fie suficient de groasa cat sa nu se rupa atunci cand o purtati si suficient de subtire cat sa arate bine.
Pas. 5: Decupati forma de om de zapada.
Pas 6+7+8+9: Intindeti o patura de polimer rosu. Aceasta bucatica va forma palaria omuletului. Patura trebuie sa fie cat mai subtire, aprox. 1mm., deoarece va fi asezata peste polimerul alb. 

Pas 10: Cu acul cu gamalie sau cu o margica mica imprimati usor orbitele omuletului nostru
Pas 11 +12: Aplicati ochii, gura si nasturii facand bilute mici din polimerul negru. Nasul il faceti din polimer rosu (cel folosit si la palarie)
Pas 13: Framantati o bucatica de polimer verde si faceti un teitzel pe care il aplatizati cu rollerul/carioca. Aces teitzel plat va fi fularul omului de zapada.
Pas 14+15+16+17+18: Aplicati fularul
Pas 19: Cu un ac imprimati cateva liniute pe fular si caciula. Astfel omuletul dobandeste volum si nu mai pare plat
Pas 20: Puteti aplica pe caciula doua frunzulite -ca de vasc.
Pas 21: Fardati obrajii omuletului.

Acum urmeaza sa puneti figurina la copt. La Cernit, cuptorul se seteaza la 125-130 de grade C si se tine la copt maxim 10 minute. Despre cuptor si copt puteti citi aici (click) Daca este prima data cand coaceti plastelina, va recomand sa cititi acest articol (click).


Dupa ce ati scos figurina din cuptor, o lasati sa se raceasca apoi aplicati un strat de lac si lasati-o la uscat. Lacul protejeaza brosa de murdarie [praf, scame colorate etc.] Despre lac puteti citi mai multe aici (click)
Acul de brosa se lipeste cu putin superglue. Daca doriti efec de zapada pe caciula omuletului, puteti aplica pasta de zapada cu o pensula.

Gata! Spor la Fimolit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...